lat. cercopithecidae
Meymunlar (primatlar) dəstəsinin ensizburun meymunlar yarımdəstəsinin 4 fəsiləsindən biri.
Bədəninin uzunluğu növündən asılı olara 35-80 sm, çəkisi 1-30 kq-dək olur. Afrika və Cənubi Asiyada geniş yayılmışdır. Əsasən ağacda yaşasalar da dağlarda yaşayan cinsləri də vardır. Məsələn, əntərlər, Asiya (yapon) makakası, Afrika pavianı və mandrillər.
Həmçinin bax:
Biologiya terminlərinin izahlı lüğəti